Kontakt

Nataša Šovljanski

Tel. 021 461 561

Mob. tel. 064 312 60 96 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Skype: natasa.sovljanski

Open

 

 

 

 

Prvo procena pa razvoj

Poslovna strategija je, uz zahteve konkretnog radnog mesta, ono što nam otkriva za čim tragamo u proceni zaposlenih kao i kontekst na osnovu kojeg određujemo šta su snage, a šta slabosti zaposlenih.

Samo one slabosti koje su od značaja za dati poslovni kontekst, ili konkretno radno mesto, treba posmatrati kao razvojne potrebe kompanije posmatrajući njene ljudske resurse.

Jedino onda kada polazimo od poslovne strategije preduzeća postaje nam kristalno jasno šta treba da preduzmemo na osnovu podataka dobijenih procenom zaposlenih.

U suprotnom kada razvoj zaposlenih ne proističe iz procene zaposlenih i kada ne postoji veza sa poslovnom strategijom preduzeća dragoceni podaci do kojih se dolazi procenom zaposlenih nikada neće biti u potpunosti iskorišćeni.

A ta veza je tim neophodnija ukoliko se zahteva ubrzani razvoj koji tačno pogađa tamo gde treba omogućavajući optimizaciju uloženih sredstava. 

Takođe, u odsustvu procene u procesu razvoja zaposlenih veoma je teško s tačnošću odrediti, odnosno izmeriti efektivnost određenog razvojnog programa i odgovoriti na pitanje da li su obuke i/ili koučing doveli do željene promene u ponašanju i radnoj uspešnosti.

U svakom slučaju kada procena nije povezana sa razvojem zaposlenih organizacija propušta priliku da izvuče veću korist iz obuka i razvoja zaposlenih, odnosno da ostvari veći povraćaj na uloženo.