Kontakt

Nataša Šovljanski

Tel. 021 461 561

Mob. tel. 064 312 60 96 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Skype: natasa.sovljanski

Open

 

 

 

 

 

Karijera zasnovana na ličnim snagama

 

U kreiranju karijernog sadržaja za interne kompanijske portale, koji je namenjen zaposlenima, polazimo od teorijskog konstrukta po kojem razvoj karijere treba zasnivati na ličnim snagama i interesovanjima.

To podrazumeva da o onome što nas interesuje mnogo više znamo nego o onome što nas ne interesuje, kao što lakše učimo i usvajamo nove informacije i znanja o onome što nas zanima u odnosu na ono što nas ne zanima.

Takođe, u aktivnostima koje volimo smo mnogo uspešniji nego u pogledu onoga što ne volimo da radimo.

Svi ćemo se složiti s tim da ono što volimo da radimo radimo mnogo češće u poređenju sa onim što ne volimo da radimo i što izbegavamo. Razlog je taj što nam aktivnosti u kojima uživamo pričinjavaju zadovoljstvo i zbog toga želimo da ih što češće ponavljamo, dok nam aktivnosti u kojima ne uživamo pričinjavaju neprijatnost i zbog toga ih izbegavamo.

Naravno u onome što retko radimo ne možemo biti uspešni kao u onome što često radimo jer nemamo dovoljno prakse kroz koju bismo se uvežbali i stekli određenu veštinu i umeće.

S druge strane vežbajući se u određenoj aktivnosti postajemo sve bolji i bolji u tome i počinjemo da dobijamo pohvale i priznanja što nas dodatno učvršćuje u datom ponašanju i čini još zadovoljnijima.

Usluga podrazumeva kreiranje različitih upitnika i vežbi za potrebe samoprocene zaposlenog i informativnih članaka na temu razvoja karijere.

Upitnici uglavnom sadrže pitanja kojima se pokrivaju:

  • različite aktivnosti koje treba  rangirati s obzirom na stepen zadovoljstva koji nam pričinjavaju (planirati, organizovati, analizirati, kreirati, sistematizovati, istraživati, komunicirati ...)
  • različite oblasti interesovanja koje treba oceniti s obzirom na to koliko nas fasciniraju ( nauka, sport, umetnost ...)
  • različite vrednosti koje treba rangirati s obzirom na to koliko su nam bitne (sloboda, nezavisnost,samostalnost, uspeh, ljubav, harmonija, solidarnost, opšte dobro …)
  • različiti uslovi rada koje treba oceniti s obzirom na to u kolikoj meri nam odgovaraju (kancelarijski rad, rad od kuće, rad na otvorenom, česta službena putovanja ...)