Kontakt

Nataša Šovljanski

Tel. 021 461 561

Mob. tel. 064 312 60 96 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Skype: natasa.sovljanski

Open

 

 

 

 

Zadovoljstvo kao preduslov radne uspešnosti

Kako pokazuju rezultati nekih istraživanja zadovoljstvo zaposlenih je povezano sa nizom pozitivnih ishoda kao što su:

  • veća produktivnost zaposlenih
  • zaposleni se u većoj meri ponašaju u skladu sa interesima preduzeća
  • veće zadovoljstvo životom, odnosno manja sklonost ka depresiji
  • manji stepen kontraproduktivnog ponašanja na poslu
  • manji stepen odsustvovanja sa posla
  • veća profitabilnost preduzeća
  • manja stopa fluktuacije radne snage
  • manji broj povreda na radu i
  • veće zadovoljstvo i lojalnost klijenata

 

Interesantno je da neka istraživanja ukazuju na to da je zadovoljstvo zaposlenih uslovljeno unutrašnjim neuropsihičkim strukturama, odnosno urođenim ili stečenim sklonostima ka određenom tipu reagovanja. A to znači da je merenjem osobina ličnosti moguće predvideti zadovoljstvo poslom.

Pitanje koje se postavlja je zašto bismo organizovali istraživanje zadovoljstva zaposlenih ako je dati fenomen unutrašnje determinisan.

Naprosto zato što dati fenomen nije određen samo unutrašnjim faktorima već je i pod uticajem  sredine, odnosno same prirode posla, ali i radnog okruženja na šta ukazuju brojna druga istraživanja.

Međutim, ukoliko sistem nagrađivanja nije povezan sa radnom uspešnošću zaposlenih onda se ne može očekivati ni postojanje statistički značajne povezanosti između zadovoljstva zaposlenih i njihove produktivnosti.

To znači da koliko god se trudili da podignemo nivo zadovoljstva zaposlenih na viši nivo to neće automatski dovesti do veće produktivnosti zaposlenih ukoliko u preduzeću ne postoji praksa da se zaposleni nagrađuju s obzirom na ostvarene rezultate rada.

Zbog toga je neophodno da zaposleni budu uvereni da veći napor dovodi i do veće nagrade i da istovremeno tu nagradu opažaju kao nešto vredno i poželjno.

TRUST HR Agencija je od samog početka uključena u projekat Najbolji poslodavac koji se sprovodi u organizaciji Infostuda.

Firme učesnice u ovom projektu osim analize na nivou svoje kompanije dobijaju i mogućnost poređenja sa drugima iz branše i zbirno što je ujedno i jedna vrsta benčmarking istraživanja, a dobijaju se i korisne informacije za potrebe brendiranja sebe kao poslodavca.